gabriel hacman

Setul 203


images (39)1. Când calculul unui indicator include consumul de capital fix, este vorba despre: a. indicatori de capital; b. indicatori macroeconomici în formă netă; c. indicatori macroeconomici în formă brută; d. indicatori calitativi.
2. În general, cursul la termen este: a. mai ridicat decât cel la vedere; b. mai mic decât cel la vedere; c. întotdeauna egal cu cel la vedere; d. practicat ilegal.
3. Care este cantitatea de produse ce asigură realizarea un profit anual de 30 milioane lei, cu un cost fix global de 200 milioane lei şi un cost variabil mediu de 150.000 lei pe produs, la un preţ unitar de 250.000 lei: a. 1.000 bucăţi; b. 2.500 bucăţi; c. 2.400 bucăţi; d. 2.300 bucăţi.
4. Puterea de cumpărare a banilor se determină ca: a. produs între volumul bunurilor şi serviciilor în circulaţie – şi nivelul preţurilor; b. raport între masa monetară şi nivelul preţurilor; c. sumă între totalitatea preţurilor mărfurilor aflate pe piaţă; d. diferenţă între masa monetară şi volumul bunurilor aflate în circulaţie.
5. În cazul monopsonului: a. funcţionează atomicitatea cererii; b. există un singur producător; c. poate exista un singur cumpărător; d. preţurile sunt stabilite de către stat.
6. Dacă rata profitului (calculată la costul total) este 12,5%, atunci rata profitului la cifra de afaceri este: a. 12,5%; b. 88,88%; c. 8%; d. 11,11%.
7. În faza de depresiune a ciclului economic: a. are loc creşterea şomajului; b. oferta dintr-un bun de consum depăşeşte cererea pentru alt bun; c. se ajunge la echilibru economic; d. se înregistrează creşterea producţiei.
8. La momentul t, venitul unui consumator este 100.000 dolari şi scade la momentul t+1 cu 25%. Oferta pentru bunul A s-a redus, în timp, de la 100 la 50 bucăţi. Mărimea coeficientului de elasticitate a ofertei în raport cu venitul este: a. 0,5; b. 2,5; c. 2; d. 2,66.
9.Când riscul creditorului este ridicat: a. rata dobânzii va scădea; b. rata dobânzii va creşte; c. rata dobânzii nu se va modifica, deoarece riscul creditorului n-o influenţează în nici un fel; d. rata dobânzii se va modifica în sensul creşterii sau al scăderii, în funcţie de durata creditului.


Lasă un comentariu